nieuws

VerzuimReductie neemt maatregelen na externe audit

Organisatie & Strategie

VerzuimReductie neemt maatregelen na externe audit

VerzuimReductie, de in opspraak geraakte dienstverlener op het gebied van verzuimbegeleiding, neemt ingrijpende maatregelen om de privacyregels die van toepassing zijn op het beheren van verzuimgegevens van werknemers, beter te borgen.

Han Hullen, bedrijfsarts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Verzekeringsgeneeskundigen, per direct bij VerzuimReductie aangesteld als medisch adviseur en begeleider van de casemanagers. 

De maatregelen volgen op een audit door het onafhankelijke bureau Falke & Verbaan. VerzuimReductie heeft de audit laten uitvoeren na een belastende uitzending van Zembla eind maart. Reijer Pille, directeur van Falke & Verbaan, stelt naar aanleiding van de audit: 'VerzuimReductie is de laatste jaren hard gegroeid, maar het vakinhoudelijke toezicht op het werk bleef daar bij achter. Dat heeft ertoe geleid dat met name de privacyregels niet voldoende in de werkinstructies waren geborgd.'

Ruud Pels, sinds vorige week algemeen directeur van VerzuimReductie, erkent dat het bedrijf een inhaalslag te maken heeft: 'Het aanpassen van de werkwijze aan de vereisten heeft soms onvoldoende aandacht gehad. Onze inzet is om nu op alle vlakken ‘state of the art' te zijn. De aanstelling van Han Hullen, een absolute autoriteit in onze sector, laat dat al zien. Wij gaan ook werken aan het verkrijgen van het Arbo certificaat en een aanvraag doen voor het ‘Blik op Werk-certificaat'. Met serviceproviders zullen wij nieuwe contracten afsluiten, met aangescherpte eisen. En ook over de beveiliging van onze databases, die door een externe partij worden gehost en beveiligd, maken wij aangescherpte afspraken. Ik heb een enthousiast en bereidwillig team van mensen hier aangetroffen, die allemaal klaar staan voor vernieuwing. Voor de toekomst ziet dat er goed uit.' 

 

Reageer op dit artikel