nieuws

Werknemer moet zelf achter nieuws bedrijf komen

Organisatie & Strategie

Werknemer moet zelf achter nieuws bedrijf komen

Belangrijk bedrijfsnieuws wordt nauwelijks gecommuniceerd. Dit terwijl transparantie als belangrijke waarde geldt voor werknemers.

70 Procent van de werknemers verdenkt management en directie ervan zaken achter te houden voor het personeel. Daarbij zegt 38 procent dat belangrijk organisatienieuws niet wordt gecommuniceerd; bij slechts 20 procent wordt organisatienieuws persoonlijk gebracht door directie, management of leidinggevende.

Dit blijkt uit onderzoek van de NationaleVacaturebank.nl onder bijna 1000 respondenten. Bij veel Nederlandse bedrijven staat de communicatie tussen het hogere management en het personeel er slecht voor; slechts 3,5 procent van de werknemers vindt hun organisatie heel transparant. 70 procent zegt dat het achterhouden van zaken door management en directie eerder regel dan uitzondering is.

Mark Borgman, brand manager van NationaleVacaturebank: ‘Opvallend, want juist open en persoonlijk communiceren met je personeel zorgt ervoor dat werknemers zich gewaardeerd voelen en het gevoel hebben dat ze een stem hebben. Daarmee bind je personeel en dat is extra belangrijk in deze tijd.' Als er dan toch gecommuniceerd wordt over belangrijk organisatienieuws, gaat dat vooral via intranet (25 procent) en e-mail (17 procent).

Wanneer er iets besproken wordt tussen leidinggevende en personeel, wordt er nauwelijks navolging aan gegeven. In de meeste gevallen (40 procent) moet het personeel er zelf nog een paar keer achteraan, 39 procent hoort er nooit meer iets van. In slechts 13 procent van de gevallen wordt er direct opvolging gegeven aan de besproken zaken.

Reageer op dit artikel