nieuws

Australische werkgevers sluiten pesters buiten

Organisatie & Strategie

Australische werkgevers sluiten pesters buiten

Jongeren in Australië worden gewaarschuwd dat hun gedrag op school ernstige consequenties kan hebben in hun latere leven. Twaalf grote werkgevers in New South Wales controleren bij elke sollicitant van 17 tot 22 jaar of hij of zij op school bekend stond als pester. Wie niet slaagt voor de karaktertest, kan de baan vergeten.

Jongeren die bij de deelnemende werkgevers solliciteren, moeten toestemming geven voor het inwinnen van referenties bij hun school, schrijft HC Online. Sollicitanten met een reputatie als pester die om deze reden worden afgewezen, krijgen dat zelf niet te horen.

Critici van het pact waarschuwen dat dit ook jongeren kan uitsluiten die vals beschuldigd zijn van pesten. Ook wordt het door sommigen als oneerlijk gezien dat iemand van 22, die opgegroeid is en spijt heeft van zijn verleden als pester, daar nog altijd voor wordt gestraft.

Minister George Souris, in New South Wales onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille Sport, is echter groot voorstander van het initiatief. 'Pesten op school en op de werkvloer heeft grote gevolgen voor het slachtoffer, en voor de maatschappij in het algemeen.'

Reageer op dit artikel