nieuws

Kijk op werk verandert het meest door kinderen

Organisatie & Strategie

Kijk op werk verandert het meest door kinderen

Werkende moeders menen dat het krijgen van kinderen hun kijk op werk het meest heeft veranderd.

Wanneer aan moeders wordt gevraagd of er dingen in uw leven gebeurd zijn, waardoor ze anders tegen werk zijn gaan aankijken,noemt 50 procent het krijgen van kinderen. Dit is verreweg het belangrijkste life changing event in relatie tot werk. Op de tweede plaats komt het overlijden van naasten (15 procent) gevolgd door werkloos zijn (14 procent). 
Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group in opdracht van vakblad Werf& onder 926 moeders met thuiswonende kinderen.

Voor moeders zijn een goed salaris gevolgd door werksfeer de belangrijkste redenen om voor een werkgever te kiezen. Belangrijker dan gemiddeld zijn ‘dichtbij huis werken/acceptabele reistijd' en ‘de mogelijkheid om parttime te werken'.

Reageer op dit artikel