nieuws

Milieubewuste werknemer wil geen zeurpiet zijn

Organisatie & Strategie

Milieubewuste werknemer wil geen zeurpiet zijn

Bijna de helft van de kantoormedewerkers houdt zijn mond als hij een goed idee heeft om energie te besparen. Ze zijn bang dat collega's en leidinggevende vinden dat ze zeuren.

Dat zegt Gregg Corbett, marketing directeur van kantoorartikelenfabrikant Avery Dennison. Dit bedrijf staat aan de basis van de Green Office Week in het Verenigd Koninkrijk.

40 procent van de door Avery ondervraagde kantoormedewerkers zegt een energiebesparend idee voor zich te houden. Bijna eenzelfde percentage (41 procent) zegt zich wel eens ongemakkelijk te hebben gevoeld na het voorstellen van een manier om energieverbruik terug te dringen.

'Veel werkgevers beseffen niet dat ze goede ideeën om energie te besparen mislopen, simpelweg omdat hun medewerkers denken dat hun inbreng niet wordt gewaardeerd', zegt Corbett op de site van de Chartered Management Institute (CMI).

Wie serieus werk wil maken van het terugdringen van het energieverbruik, moet zijn medewerkers toestaan om zelf groene initiatieven te nemen, stelt Corbett. 'Om werknemers te trainen en te inspireren moet je educatieve activiteiten bedenken die zij interessant vinden.'

Reageer op dit artikel