nieuws

Quarterlifer wil meer aandacht van HR

Organisatie & Strategie

Quarterlifer wil meer aandacht van HR

Werkgevers hebben te weinig aandacht voor werknemers die rond hun dertigste last krijgen van een quarterlife crisis. De uitstroom van werknemers van 25 tot 30 jaar is daardoor onnodig hoog.

Dat zegt Frans Verkooijen, senior consultant bij Right Management. Het nieuwe jobhoppen wordt mede veroorzaakt door de slechte begeleiding van werknemers bij ‘twijfelvraagstukken', zegt hij.
De periode tussen de 25 en 35 jaar is de periode waarin in het leven veel dingen veranderen. Samenwonen, trouwen, kinderen en basale vragen over wat wil ik nou echt in het leven, komen dan aan bod.

Verkooijen: ‘Dertigers worstelen allemaal met de vraag of de route die ze hebben gevolgd na hun studie wel de juiste is en of deze wel past in de fase van hun leven. Tien jaar na het behalen van het diploma en vaak bezig met de tweede baan, is het bezinningstijd. Als er geen aandacht is voor de worsteling van de dertiger kan het maar zo zijn dat de werknemer liever aan de slag gaat bij een bedrijf waar hij zich wel begrepen voelt.'

Reageer op dit artikel