nieuws

Hackers chanteren uitzendbureau

Organisatie & Strategie

Hackers chanteren uitzendbureau

Het Belgische uitzendbureau AGO-Interim heeft een eis voor 'losgeld' ontvangen van hackers die sollicitatiegegevens van kandidaten hebben achterhaald. Betaalt AGO niet, dan worden de gegevens online gezet.

Dat meldt de Standaard. De gegevens zijn door de hackersgroep Rex Mundi van een onbeveiligde server gehaald.

De affaire is pijnlijk voor AGO-Interim, omdat er volgens de hackers in weinig vleiende bewoordingen over de sollicitanten wordt gesproken. Meer dan eens kregen mensen het label NTG (niet te gebruiken) mee. Over een vrouw werd gezegd dat ze een labiele persoonlijkheid had, er altijd dronken uitzag en dat ze ‘nog altijd een loserke’ was.

Volgens de bedrijfsregels moeten intercedenten op een neutrale en niet discriminerende manier over kandidaten spreken. Een advocaat van AGO-Interim zegt dat het erop lijkt dat de hackers de informatie hebben bijgekleurd om hun eis voor een ‘idiotentaks’ kracht bij te zetten.

Wie er schuilgaat achter de naam Rex Mundi is niet bekend. Eerder chanteerde Rex Mundi ook kredietverstrekker Elantis. In het Nieuwsblad ontkent een woordvoerder van de bank dat er losgeld is betaald. De hackers hebben vervolgens hun dreigementen van publicatie niet waargemaakt.

De hackers zouden met hun acties geen maatschappelijke misstanden aan de kaak willen stellen, maar zijn naar eigen zeggen gewoon op geld uit.

Reageer op dit artikel