nieuws

HR-app berekent levensduur werknemer

Organisatie & Strategie

In het Verenigd Koninkrijk kunnen HRM'ers voortaan met een app berekenen hoe lang de werknemers van hun bedrijf nog te leven hebben.

Dat meldt HC Online. Volgens een woordvoerder van initiatiefnemer Towers Watson UK is het voor werknemers belangrijk dat ze hun levensverwachting weten zodat ze hun pensioen kunnen plannen. Vooral voor mensen met een beschikbare premiepensioen zou dit relevant zijn.

De app maakt gebruik van het onderzoek dat Towers Watson UK deed naar sterftecijfers in het Verenigd Koninkrijk om levensverwachtingen te geven op basis van leeftijd en geslacht. De app geeft verder informatie over inkomen, dieet en rookgedrag over de verschillende postcodegebieden waar de werknemers wonen.

Reageer op dit artikel