nieuws

Vrouwen steunen elkaar wel degelijk in carrière

Organisatie & Strategie

Vrouwen steunen elkaar wel degelijk in carrière

De mythe van de vrouwelijke manager als 'queen bee' klopt niet. Vrouwen zijn meer dan mannen bereid om opvolgers een steuntje in de rug te geven bij het maken van carrière.

Dat meldt 6minutes.com op basis van onderzoek door Catalyst. Volgens de mythe van de bijenkoningin dulden vrouwelijke leidinggevenden geen concurrentie van andere vrouwen, en doen zij daarom niets om hun talenten te ondersteunen. Uit het onderzoek van Catalyst blijkt dat 65 procent van de vrouwen die zelf in haar carrière geholpen is, die support zelf ook aan anderen biedt. Onder mannen is dat percentage maar 56 procent.

Over het algemeen zijn mensen meer bereid om anderen op de carrièreladder te helpen wanneer ze zelf ook steun hebben ondervonden. Bijna 60 procent geeft die steun door. Van de mensen die op eigen kracht de top bereiken is maar 40 procent bereid anderen te ondersteunen.

Die helpende hand bestaat bij zowel mannen als vrouwen vooral (67%) uit het geven van carrière-advies. 9 procent van de vrouwen en 13 procent van de mannen is bereid om anderen actief te sponsoren. Mannen en vrouwen zijn evenzeer bereid (10%) om empathie te tonen of een rolmodel te zijn voor de talenten die in hun kielzog treden.

Reageer op dit artikel