nieuws

CNV Jongeren wil meer ruimte voor religie

Organisatie & Strategie

CNV Jongeren wil meer ruimte voor religie

CNV Jongeren grijpt het begin van de ramadan aan om te pleiten voor meer ruimte voor religie op de werkvloer. Volgens de vakbond heeft een groot deel van de 300.000 werkende moslims problemen ervaart in de combinatie met werk.

Met het online meldpunt Geloof en werk wil CNV Jongeren de ervaringen van gelovigen op de werkvloer in kaart brengen. De jongerenbond richt zich niet alleen op moslims, maar op alle gelovigen. Zo laat de bond weten dat er steeds meer mensen klagen dat ze op zondag moeten werken, ook al schrijft hun geloof dan een rustdag voor. Ook wijst CNV Jongeren op het feit dat politieagenten geen kruisje mogen dragen bij hun uniform.

Volgens de vakbond leggen veel werknemers zich erbij neer, omdat ze bang zijn anders hun baan te verliezen.

Reageer op dit artikel