nieuws

Foxconn wil liever robots in dienst

Organisatie & Strategie

Foxconn wil liever robots in dienst

Foxconn, het bedrijf dat wegens een golf van zelfmoorden onder het personeel in opspraak kwam, heeft aangekondigd meer werk door robots te zullen laten doen.

Foxconn heeft bijna een miljoen mensen in dienst, veelal in laagbetaalde banen waarbij zij telkens dezelfde handeling verrichten aan de lopende band. In de afgelopen jaren kwam de toeleverancier van bedrijven als Apple, Sony, Samsung en Nintendo regelmatig in opspraak omdat de werkomstandigheden in de fabrieken onmenselijk zouden zijn.

Deze maand kondigde CEO Terry Guo aan dat Foxconn in de komende drie jaar meer dan een miljoen robots naar de fabrieken zou halen om het lopende band-werk te doen. Een omstreden uitspraak, schrijft Technology Review, omdat de Chinese regering werkgelegenheid ziet als een van de belangrijkste middelen om sociale onrust te voorkomen.

Reageer op dit artikel