nieuws

Oudere mkb’er draait minder omzet

Organisatie & Strategie

Oudere mkb’er draait minder omzet

Oudere ondernemers presteren minder als het gaat om omzet en investeringen in het bedrijf. Ook zijn zij minder innovatief wat betreft het hanteren van een concurrentiestrategie.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 1600 mbk-ondernemers van beleidsonderzoeksbureau Panteia/EIM. De organisatie onderzocht of er qua bedrijfsprestaties een negatief verband bestaat tussen de leeftijd van de ondernemer en prestaties, concurrentiestrategieën en doelstellingen van een bedrijf.

Op een aantal punten blijkt dat negatieve verband te bestaan: oudere ondernemers blijken wat betreft bedrijfsprestaties het vooral slechter te doen op het gebied van omzet en investeringen in het bedrijf. Ook blijft de leeftijd invloed te hebben op de concurrentiestrategie die een organisatie hanteert: oudere ondernemers blijken namelijk een stuk minder innovatief in het neerzetten van een goede strategie om hun concurrentiepositie veilig te stelen.

Wat betreft continuïteit van het bedrijf zijn er geen verschillen in de leeftijd van ondernemers. Daarin presteren ze hetzelfde. Ook voor het ontwikkelen van nieuwe werkgelegenheid door het bedrijf en winst doen oudere ondernemers niet onder voor jongere. Het maken van winst komt zowel bij jonge als oude ondernemers veelal op de tweede plaats.

Reageer op dit artikel