nieuws

Rabobank ontkomt niet aan ontslagronde

Organisatie & Strategie

Rabobank ontkomt niet aan ontslagronde

Ook de Rabobank ontkomt in deze tijd niet meer aan een ontslaggolf. De komende jaren zullen er 1500 tot 3000 banen verdwijnen bij de bank.

5 tot 10 procent van de 35.000 banen zal de komende jaren verdwijnen. Hiermee volgt de bank na een na de ING en ABN Amro, die eerder al personeel moesten ontslaan om op te kunnen boksen tegen de crisis. De Rabobank moet snijden in de kosten om in de toekomst te kunnen voldoen aan nieuwe regelgeving, zoals de bankenbelasting die wordt ingevoerd.

Ook is er minder personeel nodig vanwege het internetbankieren. Het bestuur van de Rabobank verwacht dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. In de toekomst wil de bank processen efficiënter maken zodat het nog minder personeel nodig heeft, bijvoorbeeld bij de aanvraag van financiële producten alvast een deel van de gegevens via internet aan te leveren.

Bestuurslid Piet van Schijndel laat tegenover RTL Nieuws weten dat de arbeidsvoorwaarden van het blijvend personeel zullen worden versoberd. Die zouden ‘ruim boven de algemene norm' liggen. Hoeveel banen er bij HR zullen verdwijnen, is nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel