nieuws

Werknemer denkt niet over de toekomst

Organisatie & Strategie

Werknemer denkt niet over de toekomst

Het is één van de grootste clichés tijdens een sollicitatiegesprek: waar zie je jezelf over vijf jaar? Een groot deel van de werknemers heeft daar echter geen antwoord op.

Dat meldt het Britse Chartered Management Institute op basis van onderzoek door Office Angels. Meer dan 43 procent van de werknemers heeft geen enkel plan voor de toekomst wanneer het om de eigen carrière gaat. Slechts één op de twintig heeft een idee waar hij over zes tot tien jaar wil zitten.

39,9 procent van de ondervraagden heeft ondertussen toch het gevoel dat zijn carrière achterblijft bij de verwachtingen. 45,5 procent zegt geen enkele hulp te krijgen van de werkgever bij het plannen en ontwikkelen van de carrière.

Reageer op dit artikel