nieuws

Europees onderwijs verpest innovatie

Organisatie & Strategie

Europees onderwijs verpest innovatie

58 procent van de Europeanen denkt dat de manier waarop kinderen les krijgen fnuikend is voor innovatie. Van jongs af aan leren Europeanen vooral procedures te volgen, in plaats van iets nieuws te bedenken.

Dat schrijft het Chartered Management Institute op basis van de Tech Innovation Survey van KPMG. Een derde van de ondervraagde werknemers in het onderzoek vindt dat de CEO verantwoordelijk is voor innovatie binnen de organisatie. 18 procent van de werkgevers denkt juist dat het genoeg is om werknemers een promotie voor te houden om ervoor te zorgen dat ze goede ideeën delen.

Anna Marie Detert van KPMG zegt tegen het CMI: 'Er wordt zoveel gepraat over innovatie, maar het creëren van iets nieuws blijkt een illusie omdat er te veel  focus wordt gelegd op het implementeren van processen.'

Reageer op dit artikel