nieuws

Groeiende bedrijven hebben slimmere managers nodig

Organisatie & Strategie

Groeiende bedrijven hebben slimmere managers nodig

Groeiende bedrijven hebben niet meer personeel nodig, maar managers die slim genoeg zijn om het menselijk potentieel ten volle te benutten.

Dat schrijft Liz Wiseman, oprichter van een expertise- en ontwikkelingsbureau op het gebied van managementvraagstukken, in een blog op site van de Harvard Business Review. Werkgevers brengen volgens Wiseman wel in kaart hoe productief het bedrijf is als het gaat om gebruik van apparatuur, maar hebben zij geen idee of de intelligentie en capaciteiten van het personeel wel optimaal worden ingezet.

Wiseman constateert dat veel managers zo zijn gefocust op hun eigen ideeën en capaciteiten, dat ze een rem zetten op de intelligentie van de mensen om hen heen. Daardoor slagen bedrijven er wel in om slimme en talentvolle mensen aan te trekken, maar maken ze vervolgens te weinig gebruik van het talent dat ze hebben binnengehaald.

Managers die er wel voor zorgen dat medewerkers zich voldoende kunnen ontplooien, weten volgens Wiseman 95 procent van het beschikbare talent aan te boren. Managers die hun medewerkers afremmen, maken slechts gebruik van 48 procent van de capaciteiten en talenten waar ze over kunnen beschikken.

Reageer op dit artikel