nieuws

Uitzenduren dalen fors

Organisatie & Strategie

Uitzenduren dalen fors

Het aantal uitzenduren nam in november met 4 procent af.

Het aantal uitzenduren daalde in november verder door. Afgelopen maand nam deze met 4 procent af, de uitzendomzet daalde met 3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit terwijl deze periode een gelijk aantal werkbare dagen telde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.  Voor de medische sector gold dat het aantal uren daalde met bijna een kwart (23 procent). Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van ABU.
De uitzenduren in de administratieve sector daalde maar weinig: 2 procent.
De uren in de industriële sector vertonen een daling van 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal uren in de technische sector daalde met 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam af met 4 procent.
De verwachting was dat in 2012 de flexbranche met 5 procent zou krimpen.

Reageer op dit artikel