nieuws

Ondernemer kiest weer vaker voor uitzendkracht

Organisatie & Strategie

Ondernemer kiest weer vaker voor uitzendkracht

Ondernemers hebben voor het eerst in jaren weer vaker een uitzendkracht ingehuurd.

Dat blijkt uit cijfers van uitzendbureau Randstad. Het bedrijf zag zijn omzet vorig kwartaal licht groeien. Dat was voor het eerst in ruim een jaar. De werkgever boekte in het vierde kwartaal 4,28 miljard euro omzet. Dat is een procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Het uitzendbureau maakte een nettowinst van 57 miljoen euro. Een jaar eerder was er nog een verlies van 97 miljoen.

Uitzendbureau verwacht geleidelijk herstel

De groei van Randstad wordt in de meeste markten gestuwd door vraag naar uitzendkrachten vanuit de industrie. Voorlopig verwacht het bedrijf geen versnelling van de groei, maar wel een aanhoudend geleidelijk herstel. De vergelijkbare omzet per werkdag groeide in het vierde kwartaal met 2,2 procent. In januari trok de groei aan tot 3,2 procent.

Financieel directeur Robert Jan van de Kraats gaf aan dat het herstel voor het eerst in jaren weer een herkenbaar patroon vertoont. “We zien ook in Europa de vraag in de industrie weer toenemen en we verwachten dat vervolgens andere sectoren aantrekken”, zegt hij. “De groei is nog niet explosief, maar we hebben goede hoop dat de trends doorzetten.”

Groei realiseren met weinig mensen

Een verdere groei van de omzet zal volgens Van de Kraats dit jaar relatief sterk doorwerken op de nettowinst. ,,In het begin van het proces realiseren we groei met weinig extra mensen, dat heeft een duidelijk positief effect onder de streep.”

Lees ook: Vraag naar flexibele administratieve krachten stijgt

Reageer op dit artikel