nieuws

Werkgever blaast intranet nieuw leven in

Organisatie & Strategie

Werkgever blaast intranet nieuw leven in

Werkgevers besteden weer aandacht aan intranet. Vooral de sociale kant ervan staat in de belangstelling.

Dat voorspelt onderzoeksbureau Gartner. Volgens de onderzoekers ontstaat er een nieuwe versie van intranet doordat werknemers buiten werktijd veel met sociale media bezig zijn. Zulke communicatiemiddelen zouden zij ook willen voor zakelijke contacten.

Volgens de onderzoekers heeft bijna drie kwart van de intranetten minsten één sociale mediatool, zoals reactiemogelijkheden en instant messaging.
De nieuwe versie van het intranet zou niet alleen een geschikte manier zijn voor werkgevers om informatie te delen, maar zou zich ook goed lenen voor het informeel delen van kennis tussen collega’s onderling.

Intranet kan samenwerking verbeteren

HR-businesspartner Diana Russo ziet ook het nut van zakelijk gebruik van social media. Ze geeft aan dat het een manier kan zijn om het contact tussen het manangement en de medewerkers te verbeteren en om samenwerking te stimuleren. Wel zou het belangrijk zijn dat werkgevers goed nadenken over hoe zij social media willen inzetten en wat ze ermee willen bereiken. Russo: ‘Binnen verschillende organisaties heb ik de toegevoegde waarde van Yammer gezien en de resultaten die het op kan leveren, maar het geen wondermiddel.’

Lees ook: Zo kan HR sociale media inzetten voor personeel

Reageer op dit artikel