nieuws

Zelfrijdende auto moet reistijd nuttiger maken

Organisatie & Strategie

Zelfrijdende auto moet reistijd nuttiger maken

Nog even en dan kunnen werknemers niet alleen thuis en in de trein werken, maar ook als zij op de snelweg rijden. Een zelfrijdende auto moet daarvoor zorgen.

Auto-ontwerpbureau Rinspeed en kantoorverhuurder Regus werken samen aan de XchangE. De twee voorstoelen van de auto kunnen worden omgedraaid, waardoor er vergaderplek is voor vier personen. De auto houdt zelf de weg in de gaten.

Autorit moet werktijd worden

Technologische snufjes en communicatiesystemen moeten ervoor zorgen dat de automobilist verbinding kunnen maken met kantoor. Ook kunnen zij in de auto een presentatie geven met hun laptop. Dit zou de autorit moeten veranderen in productieve werktijd.

Volgens de ontwerpers is het vervoermiddel niet alleen gunstig voor de productiviteit, maar ook voor het welzijn van werknemers. ‘Wanneer mensen kunnen werken waar en wanneer zij willen, hoeven ze het werk niet mee naar huis te nemen’, stellen de bedenkers. ‘Daardoor hoeven ze minder van hun gezinsleven te missen.’

Lees ook: ‘HR moet zich voorbereiden op flexibele arbeidsrelatie’

Reageer op dit artikel