nieuws

Slechte cultuur jaagt werknemer de deur uit

Organisatie & Strategie

Slechte cultuur jaagt werknemer de deur uit

De helft van werkzoekend Nederland zegt een nieuwe baan te zoeken, als de organisatiecultuur van de huidige werkgever niet bij hen past.

De cultuur blijkt daarmee belangrijker dan de inhoud van de functie. Ruim een derde (35 procent) van de werkzoekenden vindt het tijd om verder te kijken  wanneer de inhoud van de functie niet aansluit. 29 procent noemt een lange reisafstand als belangrijke reden. 28 procent neemt de benen als er geen ruimte is voor groei. Slechts iets meer dan een kwart vindt onvrede over salaris een goede reden om een andere baan te zoeken. Dat blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim 3.000 werkzoekenden.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique waarschuwt werkgevers om ook in de crisis de loyaliteit van werknemers niet voor vanzelfsprekend aan te nemen: ‘Hoewel werkzoekenden beseffen dat het niet eenvoudig is om een nieuwe baan te vinden in deze economisch lastige tijden, zijn ze heel duidelijk over wat zij belangrijk vinden aan een nieuwe werkgever. Wanneer de organisatiecultuur niet aansluit, gaan werknemers op zoek naar iets anders.’

Reageer op dit artikel