nieuws

Aanbod vakantiewerk stijgt

Organisatie & Strategie

Aanbod vakantiewerk stijgt

Het aantal vacatures voor bijbanen en vakantiewerk is sinds het begin van dit jaar fors gestegen. Zo blijkt uit cijfers van de vacaturebank Zoekbijbaan.nl.

Volgens de site heeft de economische crisis zware klappen uitgedeeld in het aanbod van bijbanen en vakantiewerk, maar lijkt het herstel  nu begonnen. “Het aantal bijbaanvacatures is het afgelopen half jaar sterk toegenomen. Sinds het begin van dit jaar zien wij een stijging van 26% in het aantal vacatures”, zo laat de vacaturebank weten. Het aantal beschikbare bijbanen staat echter nog niet op het niveau van 2011.

Vooral het aantal bijbanen in de horeca en commerciële dienstverlening neemt toe, maar ook de detailhandel vertoont de laatste maanden een toename in de vraag naar winkelpersoneel. Verwachting is dat de vraag naar winkel- en horecapersoneel de komende maanden verder zal toenemen omdat de vakantieperiode aanbreekt.

Wat zijn de regels voor jonge vakantiewerkers? Kijk voor het maximum opeenvolgende aantal arbeidsdagen op PW De Gids Vakbase.

 

Reageer op dit artikel