nieuws

Werknemers werken massaal door met camping-wifi

Organisatie & Strategie

Werknemers werken massaal door met camping-wifi

Even inloggen op de wifi op het terras of op de camping. Met alle internetmogelijkheden werken Nederlanders op vakantie steeds meer online door.

Nederlandse werknemers maken steeds meer gebruik van het internet tijdens hun vakantie. 4 op de 5 maakt gebruik van internetmogelijkheden op de camping, in het bungalowpark in het pittoreske cafeetje met WIFI. Daardoor werken ze ook steeds meer online door tijdens hun vakantie.

We zijn massaal online op vakantie: acht van de tien Nederlanders geven aan dat zij tijdens hun vakantie internet gebruiken, in 2011 was dat nog 64 procent. In 2011 werd de laptop het meest gebruikt om online te gaan, nu zijn dat de smartphone (72 procent) en tablet (49 procent). Dit blijkt uit onderzoek onder ruim duizend Nederlanders door onderzoeksbureau Multiscope. Uit eerder Brits onderzoek blijkt dat overwerken op tablet of smartphone gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Bij de oriëntatie of het boeken van het verblijf tijdens de zomervakantie houden steeds meer Nederlanders rekening met de beschikbaarheid van WIFI. In 2011 was dit voor de helft een aandachtspunt, in 2014 is dit voor zes van de tien vakantiegangers belangrijk.

Lees ook: Tips om volledig offline te gaan tijdens de vakantie? Lees het artikel Zo heeft zelfs de internetverslaafde vakantie

Doorwerken tijdens vakantie

Drie op de tien Nederlanders onderbreken de vakantiepret om te werken. Van alle werkende internetgebruikers op vakantie zegt 9 procent dagelijks en 21 procent een paar keer per vakantie te werken door bijvoorbeeld de e-mail te controleren en beantwoorden. Een derde van alle internetgebruikers met een baan geeft aan tegenwoordig meer te werken op vakantie dan voorheen.

Niet iedereen vindt dit een zegen. Vier van de tien werkenden vinden het lastig om zich af te sluiten van het werk, doordat ze online (kunnen) zijn op vakantie. Zes van de tien vinden het vervelend dat ze (online) kunnen werken tijdens vakantie. Slechts een klein deel (14 procent) vindt deze mogelijkheid prettig.

TIP: Lees meer over ter beschikkingstellingen bij bijkomstig zakelijk gebruik van internet op PW De Gids Vakbase.

 

Reageer op dit artikel