nieuws

Werknemers laks met wachtwoorden

Organisatie & Strategie

Werknemers laks met wachtwoorden

1 op de 7 werknemers zou gerust bedrijfswachtwoorden verkopen, waarbij sommigen dat al zouden doen voor omgerekend 130 euro.

Veel werknemers vinden het beschermen van gevoelige bedrijfsgegevens niet zo belangrijk, zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Sailpoint. Een “alarmerend aantal” is bereid wachtwoorden te verkopen, constateert het bedrijf.

Medewerkers gaan in het algemeen laks om met wachtwoorden, zo blijkt verder uit het onderzoek. 1 op de 5 deelt login-gegevens voor bedrijfsapplicaties met andere teamleden en 14 procent gebruikt steeds hetzelfde wachtwoord voor verschillende applicaties. Als die wachtwoorden ook toegang geven tot kritische onderdelen van de organisatie, wordt het erg gemakkelijk voor hackers om toegang tot gevoelige informatie te krijgen.

De gegevens zijn afkomstig uit een werelwijd onderzoek onder 1000 werknemers in organisaties met meer dan 3000 werknemers, waaronder Nederland.

Lees ook: Werkcomputer loopt gevaar

Reageer op dit artikel