nieuws

AUDIO: stimuleert u zelfstandigheid?

Organisatie & Strategie

AUDIO: stimuleert u zelfstandigheid?

Hoe creëert u voor medewerkers een goede balans tussen ‘dat wat moet’ en vrijheid in het werk?

U wilt als werkgever natuurlijk betrokken medewerkers die zelfstandig zijn in hun werk. Personeel het werk zelf in laten richten of vorm laten geven door te jobcraften is mooi. Maar medewerkers moeten zich ook gewoon houden aan allerlei protocollen en procedures die de organisatie nou eenmaal hanteert. Hoe creëert u voor uw medewerkers een goede balans tussen ‘dat wat moet’, en autonomie in het werk?

Aukje Nauta, hoogleraar employability in arbeidsrelaties aan de UvA, en Sander van der Meer van Assist Zorgondersteuning, gaan daarover in gesprek in de radio-uitzending van People Power. Ook geeft Nauta een mooie tip voor werkgevers om hun personeel meer verantwoordelijkheid te geven over hun eigen baan. Beluister hier het audiofragment:

De hele uitzending van People Power beluistert u hier.

Lees ook: 4 tips voor job crafting

 

Reageer op dit artikel