nieuws

Het kantoor van de toekomst is ‘activity based’

Organisatie & Strategie

Het ‘activity based’ kantoor: kent u deze trend van werken op kantoor al? Dit houdt het in.

Het kantoor van de toekomst is ‘activity based’

Tijd- en plaatsonafhankelijk werken kennen we nu wel. Althans, het concept ervan: flexibel werken of Het Nieuwe Werken. Een nieuwe vorm van werken op kantoor is nu de trend: het activity based kantoor. Dat schrijft Stephan van Duin, schrijver over Het Nieuwe Werken voor De Correspondent.

Het gaat daarbij niet meer om de one-size-fits-all-werkplek – of juist het tegenovergestelde, je hyperpersoonlijke eigen werkplek thuis. Voor elke taak kan een medewerker terecht in een andere ruimte die op dat moment bij zijn taak past. Overleg in een vergaderzaal, een rapport schrijven in een stilte- of focusruimte, een paar mailtjes beantwoorden in de koffiehoek.

Mensen zullen steeds meer thuis gaan werken, maar er zal altijd ruimte nodig zijn voor ontmoeting met collega’s. Er zullen steeds meer gespecialiseerde en gepersonaliseerde kantoren ontstaan die aansluiten bij de individuele behoeften van de medewerker. Dat stelt ook Lynda Gratton, de bekende Britse hoogleraar Management Practice. Door robotisering zullen mensen gedwongen worden zich te specialiseren in hun taken. Dat zal vragen om een nieuw soort werkplek, aldus Gratton. Lees het volledige artikel op De Correspondent. 

TIP! Geïnteresseerd in de toekomst van werken op kantoor? Kom naar het Congres Over Het Nieuwe Werken op 8 december in Veenendaal. Bekijk hier het programma.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels