nieuws

Anders werken bij een advocatenkantoor

Organisatie & Strategie

Anders werken bij een advocatenkantoor

Hoe zet je bij een advocatenkantoor Anders Werken in gang? Advocatenkantoor BvdV advocaten en belastingadviseurs trok de stoute schoenen aan en werkt nu volgens de principes van Ricardo Semler.

Sjoerd van der Velden werd afgelopen maandag geïnterviewd door Glenn van der Burg van People Power online radio. Van der Velden is oprichter van advocatenkantoor BvdV advocaten en belastingadviseurs, dat volgens de principes van Ricardo Semler is georganiseerd.

BvdV is B Corp-gecertificeerd. Ondernemingen die B Corp (Benefit Corporations) gecertificeerd zijn werken op ondernemende wijze actief aan een betere wereld, zoals bijvoorbeeld Tony’s Chocolonely. Het advocatenkantoor scoort met name op democratisch gehalte. Zo bepalen alle medewerkers hun eigen salaris, worden vakantiedagen niet bijgehouden en heeft iedereen evenveel zeggenschap.

Een zeer eigenaardige organisatievorm dus voor een advocatenkantoor. Maar het werkt, zo bewijst BvdV, dat reeds 12 jaar bestaat.

Pijlers organisatie

De organisatie heeft autonomie, vakmanschap en zingeving (purpose) als pijlers. Dit laatste komt tot uiting in de klantkeuze. Er wordt kritisch gekeken naar welke klant wel en welke niet wordt bediend.

Luister het radiofragment, vanaf minuut 20, waarin Sjoerd van der Velden alles vertelt over deze bijzondere organisatie:

Dit verhaal live horen? Dat kan ook. Kom dan naar het congres Anders Werken op 9 november in Jaarbeurs Utrecht. Van der Velden verzorgt dan samen met collega Daniël Maats de keynote ‘Vrijheid en verantwoordelijkheid zonder hiërarchie en controle’.

Reageer op dit artikel