nieuws

Technologie moet aansluiten bij wensen werknemer

Organisatie & Strategie

Technologie moet aansluiten bij wensen werknemer

Nederlandse ondernemers prefereren technologie op de werkvloer die direct aansluit bij de behoeften van werknemers. Het verbeteren van agility is een topprioriteit.

Dat blijkt uit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Ricoh. Aan het onderzoek namen 1600 ondernemers uit het MKB deel. 52 procent verwacht binnen vijf jaar failliet te zijn als hij geen gebruik maakt van gemoderniseerde werkplektechnologie.

Positieve invloed

De ondervraagde ondernemers geloven dat automatisering (69%), data-analyses (69%), documentbeheer (61%) en videoconferenties (47%) de meest positieve invloed zullen hebben op hun onderneming.

Slimmere technologie op de werkvloer

Productiviteit en innovatie, door middel van slimmere technologie op de werkvloer, worden gezien als een cruciale factor voor het succes van bedrijven. 70 procent van de ondervraagden beschouwt technologie als de basis voor de groei van het bedrijf, wat volgens Ricoh wijst op een sterk geloof in de waarde van een digitaal gedreven werkplek.

Geen hypes

Maurits Aalders, director Marketing van Ricoh Nederland: “MKB’ers laten zich niet gek maken door hypes zoals virtual reality en blockchain. Ze zijn juist zo verstandig om prioriteit te geven aan investeringen in de tools die een reëel, positief effect hebben op het bedrijfsresultaat. Het is belangrijk om goed na te denken over hoe technologie medewerkers in staat stelt sneller en slimmer te werken, waardoor het bedrijf flexibeler wordt. Doe je dit niet, dan loop je het risico te sneuvelen, terwijl de markt zich verder ontwikkelt zonder je.”

Organisaties veranderen steeds sneller om concurrerend te zijn in een continu veranderende wereld. HR is hierbij dé kritische succesfactor. Leer uw HR-rol optimaal te vervullen binnen organisaties die met Agile of Lean werken (of daarmee willen starten). Klik hier voor meer informatie

Reageer op dit artikel