Drie kenmerken van succesvolle e-learning

Met kwalitatief sterke e-learning komen je medewerkers verder. Maar door de wildgroei aan aanbieders is het lastig kiezen welk platform nu het beste is. Waar moet je op letten bij het kiezen van e-learning voor jouw organisatie? Online Academy zet 3 belangrijke punten voor je op een rij.

Drie kenmerken van succesvolle e-learning

E-learning is meer dan teksten van een schermpje lezen. Toch gebeurt dit bij veel aanbieders nog steeds, concludeerde Online Academy. En dat is zonde, want juist met digitale leercontent kun je alle kanten op.

Bij goede e-learning maak je gebruik van een mix van vormen zoals video’s, quizzen, 360 graden-feedback en adaptieve toetsen. Op deze manier wordt leren leuker – een belangrijke voorwaarde om het vol te houden én er iets van op te steken. Controleer dus altijd of de e-learningaanbieder optimaal gebruikmaakt van alle digitale mogelijkheden.

Slimme opzet

Een voordeel van alle e-learning: je medewerkers kunnen ermee aan de slag wanneer ze willen. Een nadeel van de meeste e-learning: je medewerkers gaan er helemaal niet mee aan de slag. Vaak missen ze de stok achter de deur die ‘live’ trainingen of opleidingen wel hebben. Met als gevolg dat je medewerkers het leren uitstellen of zelfs vergeten.

Online Academy heeft uitgebreid onderzocht hoe je je medewerkers effectief en consequent aan het leren krijgt. Hieruit bleek dat het veel stimulerender is wanneer de trainingen zijn opgedeeld in losse onderdelen. Dagelijks 5 tot 10 minuten per dag leren is optimaal, blijkt uit het onderzoek. Mensen kunnen zich namelijk slechts een korte tijd goed focussen. En als de leerstof wordt verspreid over een langere tijd, onthouden ze het beter.

Kijk bij het uitzoeken van e-learning voor jouw organisatie altijd naar de opbouw van de training. Worden je medewerkers gestimuleerd om regelmatig met de stof aan de slag te gaan? Hoe gebeurt dit? Wat is de stok achter de deur?

Leercontent van goede kwaliteit

Trainingen moeten goed in elkaar zitten. De inhoud moet niet alleen kloppen, maar ook didactisch sterk zijn. Dit zorgt ervoor dat je medewerkers niet alleen consumeren, maar ook leren. Anders kunnen ze net zo goed Wikipedia lezen.

Hoe weet je of een aanbieder didactisch sterke trainingen aanbiedt? Je kunt natuurlijk kijken naar de leervormen – is het vooral lange teksten lezen of is het interactiever? – maar kijk ook naar de achtergrond van de aanbieder. Hoe heeft deze partij zich bewezen? Werken er bijvoorbeeld opleidingsdeskundigen, of zijn de trainingen misschien gemaakt door erkende opleiders?

Online Academy: omdat leren slimmer kan

Online Academy heeft alle onderzoeksresultaten gebruikt om zelf een leerplatform op te zetten. Dit leerplatform is speciaal voor organisaties die gebruik willen maken van e-learning die écht werkt. Jouw medewerkers kunnen hier onbeperkt gebruikmaken van het brede en interactieve aanbod. Van programmeren tot persoonlijke effectiviteit tot Microsoft Office-trainingen. Door de innovatieve 10 minuten-methode leren je medewerkers zo efficiënt en effectief mogelijk. En omdat de trainingen zijn ontworpen door de opleiders van NCOI Groep – bijvoorbeeld NCOI Opleidingen, NIBE-SVV of Boertien Vergouwen Overtuin – weet je zeker dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van de trainingen.

Dit artikel is gesponsord door Online Academy.

Lees meer over

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim is duur. Wanneer een werknemer dus een onverwachts hoog ziekteverzuim heeft, of zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek.

Zo geef je hybride werken vorm

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Alcoholverslaving op de werkvloer

Alcoholverslaving op de werkvloer

Verslaving op de werkvloer komt veel vaker voor dan je denkt, weet jarenlang bedrijfsarts Gertjan Beens. Hoe moet HR omgaan met een alcoholverslaafde medewerker?

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

Hoge energieprijzen en inflatie leiden tot meer geldzorgen onder medewerkers, en veel werkgevers willen iets doen om te helpen. Werkgeversvereniging AWVN onderzocht welke praktische maatregelen populair zijn.

Japke-d. Bouma: 'Moeten we al die kantoren niet gewoon ombouwen tot woonruimte?'

Japke-d. Bouma: 'Moeten we al die kantoren niet gewoon ombouwen tot...

Mijmeren over het kantoorleven - dat is iets dat je aan NRC-columnist Japke-d. kunt overlaten. Ze sprak onlangs op het Jaarcongres SalarisNet, over het nut van kantoren in het post-coronatijdperk.

Partner of choice 2022: met deze bedrijven doet HR het liefst zaken

Partner of choice 2022: met deze bedrijven doet HR het liefst zaken

Wat zijn de favoriete bedrijven voor HR om zaken mee te doen? PW. onderzocht het en presenteert in het digimagazine Partner of Choice de winnaars en challengers in verschillende categorieën.

Foto: Shutterstock

Hoeveel mantelzorgers werken er in jouw organisatie?

Maar liefst 18 procent van het verzuim wordt erdoor veroorzaakt: mantelzorgers die in de knel komen tussen werk en privé. Geen wonder, want het aantal mantelzorgers is opgelopen tot 5 miljoen. Hoe kan HR ze zo goed mogelijk begeleiden?