nieuws

Team zonder samenhang

Personeelsmanagement

Team zonder samenhang

Een bedrijf voegt vijf solistisch werkende it-specialisten samen tot één team. Maar van samenwerken hebben de specialisten nog nooit gehoord.

De teamleider wordt er lichtelijk wanhopig van. De leden van zijn team koesteren hun eigen specialisaties en weigeren zich ook maar een beetje in elkaars werk te verdiepen. Dus als een van hen ziek of op vakantie is, heeft niemand de neiging – of zelfs maar de kennis – om zijn werk over te nemen. De teamleider seint de lijnmanager in, en deze besluit een coach in te schakelen. Hij kent het programma Mijnsterkepunten.nl van Annemarie Koppenaal en vraagt haar dit voor het hele team toe te passen.
Vier van de vijf leden van het team zien het nut van het programma in, de vijfde gaat schoorvoetend akkoord. Toch valt het Koppenaal niet zwaar om ook het vijfde teamlid enthousiast te maken. 'De deelnemers hebben eerst allemaal een individuele assessment gedaan. Daar zien mensen vaak tegenop omdat dit meestal focust op iemands zwakke punten. Ik laat juist zien waar je goed in bent en wat je leuk vindt.'
Als Koppenaal alle assessments heeft gedaan, zoekt ze naar de overlap tussen de medewerkers en gaat ze met het hele team om de tafel zitten. 'We hebben gekeken wat er in het team te vinden is, en wat er nog ontbreekt. Dat levert direct herkenning en hilariteit op. Daarmee is het ijs gebroken.'
Door werkvormen te bestuderen en rollenspellen te spelen, krijgen de deelnemers door hoe hun collega's in hun vel zitten. En weten ze dus dat de ene collega de notulen nooit leest omdat hij meer van de grote lijnen is, terwijl de ander ze juist spelt omdat hij geniet van de details.De teamdagen worden afgewisseld met persoonlijke coachingsgesprekken via Skype.
Het hele traject duurt drie maanden. Het gevolg is duidelijk en meetbaar. Niet langer wordt het werk van een collega in diens afwezigheid genegeerd. Als gevolg daarvan stijgt het percentage vragen dat binnen 48 uur wordt afgehandeld van 82 naar 90 procent. En het enthousiasme van de medewerkers is zo aanstekelijk, dat de lijnmanager zelf ook het Mijnsterkepunten.nl-traject volgt.

Reageer op dit artikel