nieuws

Ziek op vakantie??

Personeelsmanagement

Wn. heeft rugklachten. Gaat op vrijdag 2 april naar de huisarts en krijgt spierontspanners voorgeschreven. Dit wordt niet gemeld aan de werkgever. Wn stapt vervolgens in het vliegtuig om aan zijn geplande vakantie van 4 weken in Amerika te beginnen. Gedurende de vlucht nemen de rugklachten toe en moet wn in het gangpad liggen. Afgelopen maandag meldt wn zich vanuit Amerika ziek met rugklachten. Hij geeft aan geen dokterskosten te willen maken en wil wachten tot de klachten over zijn. Wat te doen? Ons voorstel is het volgende: ziekmelding geaccepteerd, verplichten tot bezoek aan huisarts als de klachten donderdag niet over zijn en doktersverklaring doorfaxen. Bij aanhoudende klachten in de 2e week, vakantie onderbreken en terugkeren om hier behandeling te ondergaan. Bij weigering zijn de resterende weken vakantiedagen. Mag dit? Wij hoeven toch geen weken te wachten totdat hij zelf van mening is dat hij voldoende hersteld is?

Reageer op dit artikel