nieuws

Met hagel schieten

Personeelsmanagement

Met hagel schieten

Wat doe je als je plotseling wordt ontslagen? Zo snel mogelijk weer een baan vinden natuurlijk! ‘Wild solliciteren’ is de valkuil waar menigeen instapt, weet outplacementspecialist Roeland Doornbosch. ‘Het is beter om je te oriënteren binnen je eigen netwerk en energie te steken in de vraag wat je nou echt wilt.’

‘Een bijzondere, intelligente dame. Heel internationaal', zo omschrijft Roeland Doornbosch zijn cliënt. De vrouw is eind 40, geboren in Venezuela, van Syrische ouders. Jaren heeft ze samen met haar partner, een Duitse kunstenaar, in Canada en het Midden-Oosten gewoond. Sinds anderhalf jaar woont en werkt zij op expatbasis in Nederland. Een echte wereldburger, hoogopgeleid, iemand die weet wat zij wil en bewuste keuzes durft te maken – niet direct het type waarvan je zou denken dat die een outplacementtraject nodig heeft om haar leven weer op de rails te krijgen. Maar op het moment dat zij plotseling wordt ontslagen, weet Doornbosch haar tijdig te behoeden voor de bekende valkuil.

Het begon allemaal zo goed, anderhalf jaar geleden. Op het moment dat zij een aanbieding krijgt als manager marketing development bij een vooraanstaand chemisch bedrijf in Nederland, zet zij alles eens goed op een rij en hakt dan samen met haar man de knoop door. Zij geven hun gesettelde leventje in Canada op, nemen afscheid van vrienden en familie en vertrekken naar Nederland.

Het werk bevalt haar, de beoordelingen zijn lovend, de resultaten prima, getuige de bonus die zij uitgekeerd krijgt. Maar een paar maanden later krijgt zij opeens te horen dat er bezuinigd moet worden, en vliegt zij er als een van de eersten uit. ‘Een enorme schok. Dit kwam als een volslagen verrassing voor haar', zegt Doornbosch, die haar kort na het ontslag ontmoet voor het eerste gesprek in het outplacementtraject. Hij merkt dat de dame doet wat velen doen in het begin van een outplacementtraject: onmiddellijk solliciteren op elke functie in het vakgebied die voorbijkomt. ‘Wild solliciteren is vaak een vorm van ontkenning.' ‘Een intelligente, mooie vrouw met zoveel ervaring komt zo weer ergens aan de slag', stelt de omgeving haar gerust. Maar dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. Als zij afwijzing na afwijzing krijgt, raakt zij meer en meer gefrustreerd en groeit de onrust en onzekerheid – mede omdat zij zich als kostwinner verantwoordelijk voelt om het geld binnen te halen. ‘Door alle frustraties die dit wilde solliciteren met zich meebrengt, raakt zij nog verder van huis', zo merkt Doornbosch. Hij adviseert haar rust te nemen om het ontslag te verwerken – in vaktermen: ‘de curve van verandering' niet te negeren. ‘Soms moet iemand dat dalletje door, de situatie eerst accepteren.'

‘Gevoelens van onrust en onzekerheid zijn heel normaal, daar is niets mis mee. Zeker niet als iemand dat ongeduld gebruikt om energie te steken in het focussen op de vraag wat je wilt en wat je gaat doen.‘ In deze tweede, oriënterende fase is het volgens Doornbosch heel verstandig om je binnen je netwerk goed te oriënteren. Het legt deze kandidaat in elk geval geen windeieren. Doordat zij eerst als zelfstandig adviseur enkele klussen doet, creëert zij de tijd voor zichzelf om gericht te zoeken. Het duurt niet lang voordat zij in de luxe positie komt dat zij kan kiezen tussen twee aanbiedingen. Via een contact van Doornbosch ligt er nu een concreet aanbod bij een Nederlands chemisch bedrijf. En hoewel nog niet concreet, behoort ook een terugkeer naar Canada nog tot de mogelijkheden, aangezien een Canadees bedrijf een creatieve functie voor haar in petto heeft. Een lastige keuze, maar dat is zij wel gewend.

Reageer op dit artikel