nieuws

Werknemer investeert vakantiegeld niet in opleiding

Personeelsmanagement

Driekwart van de Nederlandse werknemers is niet bereid vakantiegeld in te leveren om een opleiding te kunnen volgen. Dit blijkt uit onderzoek van opleidingsvergelijker Eduhub.nl.

51 procent van de ondervraagden geeft als reden het vakantiegeld liever te besteden aan privédoeleinden. 25 procent vindt dat die vraag helemaal niet moet liggen bij de werknemer en dat de baas gewoon moet betalen. Slechts 24 procent van de ondervraagden is bereid vakantiegeld in te leveren ten behoeve van scholing. De helft van deze groep, 12 procent van het totaal, geeft aan zich te willen blijven ontwikkelen en vindt het daarom niet erg om geld in te leveren. De andere helft wil alleen inleveren als de baas ook een deel betaalt.

“Het is jammer om te zien dat werknemers zich onvoldoende bewust zijn van de toegevoegde waarde van het volgen van een opleiding”, aldus Ruben Timmerman, oprichter van Eduhub.nl. “Een opleiding versterkt de marktwaarde van werknemers en daar heb je de rest van je leven wat aan. De persoonlijke waarde van een opleiding wordt onderschat.”

Reageer op dit artikel