nieuws

Werknemer meldde zich niet ziek voor voetbal

Personeelsmanagement

Werknemer meldde zich niet ziek voor voetbal

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het WK heeft maandag niet geleid tot extra ziekteverzuim. Van de medewerkers meldde 4,35 procent zich ziek en dat is gelijk aan het gemiddelde verzuim vorige week.

Dit meldt de Verzuimbarometer, die gedurende het WK het verzuim bijhoudt van ruim 80.000 bedrijven met in totaal 1,2 miljoen medewerkers. De Verzuimbarometer is een initiatief van de softwareleveranciers UNIT4 en iSignaal. Deze ondernemingen geven ook aan hoe bedrijven het verzuim kunnen terugdringen.

Volgens de Verzuimbarometer gaven maandag veel werkgevers hun medewerkers de mogelijkheid om de wedstrijd onder werktijd te zien, vaak met de afspraak dat de verloren tijd later ingehaald zou worden.

Arbo-organisatie ArboNed meldde dinsdag zelfs minder verzuimgevallen op de dag van de eerste wedstrijd van Oranje. De arbo-organisatie heeft een cliëntele van 70.000 bedrijven met in totaal 1,5 miljoen aangesloten werknemers. ArboNed bekeek alleen de nieuwe ziekmeldingen van afgelopen maandag; het verzuim van mensen die langdurig ziek zijn werd buiten beschouwing gelaten.

Afgelopen maandag meldde 0,2 procent van alle werknemers zich voor de eerste

Reageer op dit artikel