nieuws

Zorgen over baan houden werknemer wakker

Personeelsmanagement

Driekwart van de werknemers verliest slaap dooor zorgen over baanzekerheid, het eigen functioneren en zijn financiële situatie. Ambtenaren, bankiers en fabrieksarbeiders zijn de ergste piekeraars.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse hotelketen Travelodge. People Management schrijft dat zesduizend mensen deelnamen aan het onderzoek. Driekwart gaf toe minder dan de geadviseerde acht uur slaap per nacht te krijgen. Ambtenaren slapen het minst: vijf uur en 53 minuten. Bankiers zitten daar met zes uur en acht minuten net boven. Een kwart van alle respondenten zegt op werkdagen ’s avonds alcohol te drinken om zo makkelijker in slaap te komen.

Leigh McCarron, ‘slaap directeur’ van Travelodge is niet verbaasd door de uitkomsten. ‘Het is logisch dat mensen in de sectoren waar het meest bezuinigd wordt, bovenaan de lijst staan. Zorgen over werk en geld zijn de voornaamste oorzaken van stress.’

Reageer op dit artikel