nieuws

MKB biedt gratis advies voor betere leercultuur

Personeelsmanagement

MKB biedt gratis advies voor betere leercultuur

Brancheorganisaties die meer aan opleiding en ontwikkeling binnen hun sector willen doen, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het project Leercultuur MKB. Met dit project krijgen bedrijven gratis deskundig advies over leren en ontwikkelen.

Binnen het mkb kunnen ondernemingen door scholing en ontwikkeling van werknemers de innovatiekracht, duurzame inzetbaarheid en productiviteit sterk verbeteren. Daarom start MKB-Nederland in nauwe samenwerking met een aantal brancheorganisaties het project ‘Leercultuur mkb'.

Om mee te doen moeten branches een voorstel indienen. MKB-Nederland zal hieruit een keuze maken. In totaal zal het om ongeveer 500 mkb-bedrijven gaan. Zij krijgen advies van gekwalificeerde Human Resource Development (HRD) deskundigen over de wijze waarop in het bedrijf de leercultuur (verder) kan worden ontwikkeld. MKB-Nederland zal de ervaringen en leerpunten benutten voor verdere communicatie en beleidsontwikkeling.

Geïnteresseerde brancheorganisaties kunnen zich voor 1 augustus 2010 aanmelden voor het project via leercultuur@mkb.nl. Zij hebben tot 1 september de tijd om hun projectvoorstel in te dienen. Van 1 september 2010 tot 31 december 2011 zal het project worden uitgevoerd.

(Bron: MKB Nederland)

Reageer op dit artikel