nieuws

Ophef over ‘ziekteverlof’ Hema

Personeelsmanagement

Ophef over ‘ziekteverlof’ Hema

FNV Bondgenoten is fel van leer getrokken tegen het verzuimbeleid van de Hema. Aanleiding is een brief aan werknemers met richtlijnen voor ‘ziekteverlof’.

De vakbond stelt dat er al langer klachten zijn over het flexibel inroosteren en over de toename van de werkdruk bij Hema. De brief met ‘richtlijnen voor ziekteverlof' aan werknemers in Noord-Nederland baart RFNV Bondgenoten nog meer zorgen. Blijkbaar bepaalt niet de arbo-arts, maar de filiaalmanager  of een werknemers ziek genoeg is om thuis te blijven, zo concludeert de vakbond.  In de brief staat dat werknemers dit ‘verlof' bij de filiaalmanager moeten aanvragen. Volgens FNV Bondgenoten vraagt de baas of de werknemer al een aspirine heeft genomen en bepaalt hij of zij of een werknemer alsnog moet komen werken.

Hema laat in een reactie op de commotie weten dat de brief slechts was bedoeld om de bewustwording rondom ziekteverzuim te vergroten. De directie betreurt de onjuiste formulering ‘ziekteverlof' en stelt dat hier ziekteverzuim is bedoeld. Daarnaast stelt de Hema dat het normaal beleid is dat een werknemer zich ziek meldt bij een filiaalmanager en dat conform de wet Verbeterde Poortwachter gezamenlijk wordt gekeken naar ‘passend werk waarbij rekening wordt gehouden met de beperkingen'.    

Bron: FNV Bondgenoten/ANP

Reageer op dit artikel