nieuws

Belgische cipiers dreigen met staking om gevangene

Personeelsmanagement

Belgische cipiers dreigen met staking om gevangene

Belgische cipiers in Nijvel hebben de overplaatsing van een gevangene weten af te dwingen door te dreigen met een staking. Na een protestactie wordt de gedetineerde Farid Bamouhammad overgeplaatst. Dat heeft de gevangenisdirectie bekendgemaakt na overleg met de cipiers.

Het is de 24e keer in drie jaar tijd dat deze gevangene wordt overgeplaatst. Barmouhammad staat bekend als een lastige gevangene met als bijnaam 'Farid le Fou' (de gek). Hij zit sinds juli in de gevangenis van Nijvel. Nadat hij dinsdag twee cipiers had aangevallen met een schaar, eisten de cipiers zijn overplaatsing. Indien Bamouhammad niet voor vrijdagmiddag vier uur is vertrokken uit Nijvel, zullen de cipiers in staking gaan.

Het gevangenispersoneel kreeg woensdag ook de garantie dat er disciplinaire maatregelen worden genomen tegen de lastige gevangene.

Reageer op dit artikel