nieuws

Harde werker verdubbelt kans op hartfalen

Personeelsmanagement

Veertigers die liever hard werken dan zich te bekommeren om hun fysieke gezondheid, hebben een twee keer zo grote kans vroegtijdig te sterven door een hartkwaal dan collega's die minder uren werken.

Harde werker verdubbelt kans op hartfalen

Dat blijkt uit Deens onderzoek onder meer dan vijfduizend mannen uitgevoerd gedurende een periode van dertig jaar. Volgens de onderzoekers benadrukken de resultaten het belang van een gezonde leefstijl voor mannen van middelbare leeftijd, ook wanneer ze een drukke baan hebben.

De grootste risicogroep bleek te worden gevormd door de onfitte mannelijke veertigers te zijn die meer dan 45 uur per week werken. In deze groep was de kans op vroegtijdig sterven twee keer zo groot als onder de onfitte leeftijdsgenoten die veertig uur of minder werken.

Het grotere risico op hartfalen doet zich niet voor bij mannen die fit zijn en lange werkweken maken, schrijft People Management.

Reageer op dit artikel