nieuws

‘Heftruckheld’ moet werkvloer veiliger maken

Personeelsmanagement

‘Heftruckheld’ moet werkvloer veiliger maken

Elk jaar komen er in Nederland vijf werknemers om het leven door ongevallen met heftrucks. De Arbeidsinspectie, Gezond Transport en EVO willen de werkvloer veiliger maken met behulp van heftruckhelden.

Jaarlijks gebeuren er 1700 ongelukken met heftrucks. De organisaties willen het veiligheidsbewustzijn van werknemers bevorderen door op zoek te gaan naar de chauffeur die het meest vaardig en veilig werkt.

Op de website heftruckhelden.nl kunnen chauffeurs en hun leidingevenden testen of zij zich inderdaad aan de veiligheidsregels houden. Ook kunnen chauffeurs via de site zichzelf of een collega met de ‘Heftruckhelden-factor' aanmelden voor de HeftruckHeldencompetitie.

De campagne loopt drie jaar.
 

Reageer op dit artikel