nieuws

Herplaatst op functie met lager salaris

Personeelsmanagement

Herplaatst op functie met lager salaris

Een medewerker van ons bedrijf is nu ruim een jaar ziek. Hij kan intern worden herplaatst op een functie met een lagere salarisschaal, en voor minder dan zijn oorspronkelijke uren (32 uur ipv 36 uur).

Als hij volgend jaar 2 jaar ziek is, vervallen de 4 uur waarvoor hij niet kan worden herplaatst. Hij moet door de lagere schaal en verlies van uren een behoorlijk stuk inkomen inleveren. Ik heb het UWV gebeld maar kreeg geen duidelijk antwoord of hij in aanmerking kan komen voor een uitkering na 2 jaar ziek. Het UWV zegt dat wij hem na 2 jaar ziek uit dienst moeten melden voor de 4 uur hij kwijtraakt, dan krijgt hij recht op een ziektewetuitkering (maar hij is dan al 2 jaar ziek ??) Wie weet hoe dit zit ?

Reageer op dit artikel