nieuws

Meer verkeerstraining voor agenten

Personeelsmanagement

Meer verkeerstraining voor agenten

De Nederlandse politiekorpsen gaan hun medewerkers beter trainen om om te gaan met moeilijke verkeerssituaties. De afgelopen jaar waren agenten betrokken bij ruim 19 duizend ongevallen. In de meeste gevallen waren zij de veroorzaker van het ongeluk.

Dat schrijft het AD op basis van een analyse in opdracht van de Raad van Korpschefs. Door de ongelukken raakten 87 burgers gewond en één slachtoffer kwam om het leven. In de periode van 2005 tot en met 2007 kwamen elf mensen om het leven door ongevallen waarbij politiemensen betrokken waren. Eerdere voornemens om de agenten betere rijvaardigheden bij te brengen liepen op niets uit.

De korpschefs hebben toegezegd dat vanaf deze maand er serieus werk wordt gemaakt met de aanvullende verkeersopleidingen. De politievakbond NPB toont zich vooralsnog weinig onder de indruk. Bij sommige korpsen zou de opleiding niet meer voorstellen dan een kort praktijkritje.

Reageer op dit artikel