nieuws

Minder hartklachten bij fysieke arbeid

Personeelsmanagement

Minder hartklachten bij fysieke arbeid

Werknemers die veel in beweging zijn voor hun werk hebben minder vaak last van hartklachten dan medewerkers die hun stoel nauwelijks uitkomen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Amerikaanse Chronic Disease Epidemiology Lab aan het Pennington Biomedical Research Center.

Het risico op hartproblemen daalt bij actieve mannelijke medewerkers met 10 procent en bij vrouwen neemt het risico zelfs met 20 procent af. De onderzoekers constateerden ook dat een actieve gang naar het werk -dus lopend of met de fiets – eveneens helpt om hartklachten te voorkomen.  Volgens onderzoeksleider Gang Hu is het vermoedelijk de eerste keer dat wetenschappelijk wordt bewezen dat fysieke activiteit op de werkvloer en verplaatsingen naar het werk net zo goed kunnen bijdragen tot het vermijden van hartaandoeningen dan conditietraining in de vrije uren.

Reageer op dit artikel