nieuws

Register moet diplomafraude bestrijden

Personeelsmanagement

Register moet diplomafraude bestrijden

De meeste diploma's komen vanaf 2012 in een landelijk diplomaregister te staan. Daardoor wordt het makkelijker om te achterhalen of een diploma echt is.

Dat heeft het demissionaire kabinet vrijdag besloten. Dankzij het centrale register kan fraude met diploma's beter worden bestreden, aldus staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs). Ook kan een bezitter erop terugvallen als zijn diploma door diefstal of brand verloren is geraakt.

Derden, zoals werkgevers, moeten toestemming van de diplomabezitter hebben als ze het register willen raadplegen. Bepaalde overheidsorganen mogen er zonder toestemming in rondneuzen. In het register komen de diploma's van iedereen die een diploma heeft behaald van onderwijsinstellingen die door de overheid zijn bekostigd. (ANP)

Reageer op dit artikel