nieuws

Defensie traint soldaten in de dierentuin

Personeelsmanagement

Defensie traint soldaten in de dierentuin

Tussen de uitheemse beesten van Burgers' Zoo in Arnhem is tegenwoordig ook een heel onverwachte diersoort te vinden. De kans dat bezoekers er iets van merken is klein, het gaat om goed gecamoufleerde exemplaren die alleen 's avonds actief zijn in Burgers' Bush. Het zijn manschappen van het elfde bataljon van de Luchtmobiele Brigade die zich voorbereiden op een oefenmissie in Senegal.

In de nagebootste jungle zijn de klimatologische omstandigheden vergelijkbaar met die in het West-Afrikaanse land. Sportinstructeurs bereiden het bataljon voor op zware fysieke en mentale arbeid onder extreme klimaatomstandigheden met het doel de aanpassingsperiode in Afrika te verkorten en warmteletsel te voorkomen.

De sportinstructeurs hebben een speciaal trainingsprogramma opgesteld, waarbij de militairen zich bewust worden van hun lichaamsreactie op het uitoefenen van de normale gevechtsvaardigheden onder extreme omgevingsomstandigheden. De militairen worden de komende periode in ‘de Bush' onderworpen aan inspanningen, zoals hardlopen met en zonder bepakking, push-ups, sit-ups en oriëntatieoefeningen.

 

Reageer op dit artikel