nieuws

FNV Horeca dreigt met rechtszaak om rookverbod.

Personeelsmanagement

FNV Horeca dreigt met rechtszaak om rookverbod.

Een versoepeling van het rookverbod is volgens FNV Horeca in strijd met het beginsel van gelijke behandeling van werknemers door de overheid. Indien het kabinet de versoepeling van het rookverbod doorzet, zal de vakbond dit besluit van het kabinet bij de rechter toetsen.

De overheid beschermt alle werknemers in Nederland tegen hinder of overlast van tabaksrook. Door een versoepeling van het rookverbod zullen werknemers die werkzaam zijn in kleine horecabedrijven niet langer beschermd zijn. Een uitzondering maken voor een groep werknemers die daardoor geen bescherming van de tabakswet genieten, is volgens de bond niet acceptabel en in strijd met gelijke behandeling door de overheid.
Ook een uitzondering maken voor bedrijven zonder werknemers is volgens FNV Horeca zeer onverstandig aangezien dit weer leidt tot onduidelijkheid, ontduiking en problemen met handhaving.

Reageer op dit artikel