nieuws

Korte staking TNT-postbodes Kerkrade

Personeelsmanagement

Korte staking TNT-postbodes Kerkrade

Ongeveer vijftig TNT-postbodes van twee vestigingen in Kerkrade hebben vrijdagochtend korte tijd het werk neergelegd vanwege klachten over onderbezetting en hoge werkdruk.

Na de toezegging van het management om op korte termijn samen naar oplossingen voor de problemen te zoeken, gingen de postbodes omstreeks halftwaalf weer aan het werk. Dat heeft Gerard van Osch van de Bond voor Post Personeel (BVPP) vrijdag gezegd.

De actie in Kerkrade is vergelijkbaar met een staking vorige week bij TNT in Helmond waar de klachten precies dezelfde waren. Inmiddels dreigt bij TNT ook een landelijke staking. De vakbonden vinden de voorstellen die het postbedrijf tot nu toe heeft gedaan om de gevolgen van de reorganisatie te beperken, onvoldoende.

Reageer op dit artikel