nieuws

Mogen vakantiedagen tijdens ziekte worden afgeschreven?

Personeelsmanagement

Mogen vakantiedagen tijdens ziekte worden afgeschreven?

Binnen onze onderneming worden tijdens ziekte vakantiedagen afgeschreven, omdat je bijv. toch op vakantie bent geweest tjdens je ziekte. Of het nu gaat om een gebroken been waardoor je in de buitendienst niet kunt functioneren, of een ziekte van psychische aard waarbij de huisarts het juist aanbeveelt om op vakantie te gaan.

M.i. mogen vakantiedagen tijdens ziekte (NB: ik heb het niet over ADV dagen) nooit worden afgeschreven. Toch gebeurt dit bij ons, want ‘dit doen we al jaren zo’. Ik vind dit geen argument. Waarom zou je anders tijdens onverwachte ziekte gedurende je vakantie melding hiervan moeten maken ? Logica is zoek. En het volgen van de wettelijke regeling hieromtrent m.i. ook. In de CAO wordt hierover niets specifieks vermeld. Wie kan mij antwoorden ?

Reageer op dit artikel