nieuws

Regering stimuleert veilig werken

Personeelsmanagement

Regering stimuleert veilig werken

Werkgevers en werknemers in het MKB zijn er samen verantwoordelijk voor dat zij de werkvloer zo veilig mogelijk maken. Vaak is hiervoor een gedragsverandering voor nodig. Ondernemers kunnen tijdelijk een beroep doen op de overheid om de benodigde adviezen in te kopen.

De 'Tijdelijke stimuleringsregeling veilig werken door gedragsverandering' past volgens de regering bij het arbeidsomstandighedenbeleid. Dit is er op gericht om werkgevers en werknemers gezamenlijk verantwoordelijk te maken voor gezond en veilig werk.

MKB ondernemer die een advies- of ondersteuningstraject inkopen bij een deskundig adviseur, kunnen 75 procent terugvragen van de overheid, met een maximum van 4125 euro. Deze adviseur moet een professional zijn op het gebied van de verbetering van de arbeidsveiligheid door middel van gedragsbeïnvloeding of cultuurverandering. Het advies of de ondersteuning moet bijdragen aan het ontstaan van een cultuur waarin minder gevaarlijke incidenten en (bijna) ongevallen optreden.

De regeling loopt tot en met 2011. De regering heeft er ruim een miljoen euro voor uitgetrokken. 

Reageer op dit artikel