nieuws

Werken voor gezondheid

Personeelsmanagement

Werken voor gezondheid

Werkloze zieken voelen zich snel beter wanneer zij een betaalde baan krijgen. Dus, eerst weer werken en dan gezond worden.

Dat mensen met psychische klachten door te werken zich mentaal beter voelen, was al langer bekend, stelt Merel Schuring tegenover Intermediair. Nu blijkt uit haar onderzoek voor haar promotie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam dat ook lichamelijke klachten sneller verdwijnen door werk. Schuring hield een half jaar lang bij duizend werkloze Rotterdammers een vinger aan de pols. Wat bleek? De vijftig mensen die in die periode gingen werken, voelden zich stukken beter dan de mensen die werkloos bleven.

Deze uitkomst kan invloed hebben op een ander verzuimbeleid in de toekomst. Waar tot nu toe de slechte gezondheid reden was nog niet aan het werk te gaan, zou werk eerder in het genezingsproces kunnen worden ingezet. De vier grote steden gaan experimenteren, in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum, met deze nieuwe aanpak om zieke werklozen terug te brengen op de arbeidsmarkt.

Reageer op dit artikel